logo

Інформаційний розділ

В Україні запустили реєстр пошкодженого та знищеного майна внаслідок військової агресії

За інформацією міністра інфраструктури Олександра Кубракова, в Україні запустили Реєстр пошкодженого та знищеного майна в результаті військової агресії.

Новини нерухомості

Президент підписав закон про бомбосховища в кожній новобудові

В Україні забудовників зобов'язали передбачати наявність бомбосховищ у новобудовах. Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний закон No7398.

Новини нерухомості

У житлових будинках Києва планують виконати частину енергоефективних проектів

За інформацією директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитра Науменка, влада міста планує виконати частину енергоефективних проектів у житлових будинках ЖБК та ОСББ в рамках міського проекту співфінансування "70/30".

Новини нерухомості

В Україні почнуть будувати житло для переселенців

Як повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко на зустрічі з іноземними послами, для вимушено переміщених осіб планують будувати багатоквартирні будинки за 5-6 місяців, де вартість квадратного метра житла буде близько $700 вже за квартиру з меблями.

Новини нерухомості

З жовтня в "Дії" можна буде оформити "Доступну іпотеку"

За інформацією прес-служби Міністерства економіки України, з 1 жовтня 2022 року подати заявку на отримання пільгового кредиту під 3% на 20 років у програмі "Доступна іпотека" можна буде в "Дії".

Купівля-продаж

У Києві різко подешевшала оренда трикімнатних квартир

За інформацією фахівців, після 24 лютого ціни на оренду в Києві впали від 38% до 56%, при цьому найбільше подешевшали трикімнатні квартири.

Оренда

В Україні ввели в експлуатацію 39 новобудов з початку війни

За інформацією експертів, з 24 лютого 2022 року 39 новобудов в Україні отримали сертифікати про введення в експлуатацію.

Купівля-продаж

В Україні планують розпочати комплексну термомодернізацію будівель

Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроект, який створює умови для комплексної термомодернізації будівель в Україні.

Новини нерухомості

Хто з українців в першу чергу отримає компенсацію за зруйноване житло

За інформацією голови політичної партії "Слуга народу" Олени Шуляк, в Україні через бойові дії було зруйновано близько 15 млн квадратних метрів житлової нерухомості.

Новини нерухомості

Кабмін спростив процес реєстрації документів та видачі дозволів на будівництво

Кабінет міністрів вніс зміни в деякі питання здійснення дозвільних та реєстраційних процедур у будівництві в умовах воєнного стану. Про це свідчить урядова постанова №722 від 24 червня.

Новини нерухомості

В Украине появятся новостройки с бомбоубежищами

По информации народного депутата Елены Шуляк, Верховная Рада приняла законопроект №7398, требующий наличие бомбоубежищ при строительстве новых зданий.

Новини нерухомості

"Укрзалізниця" обустроила для жителей Ирпеня "Залізне містечко"

По информации местного издания "Вестник Ирпеня", с 15 июня в "Залізне містечко" смогут заселиться граждане, которые потеряли свое жилье во время оккупации российскими войсками.

Новини нерухомості

Восстановление дома на проспекте Лобановского планируют закончить к октябрю

Первый заместитель председателя КГГА Николай Поворозник отметил, что на сегодня местная власть Киева готова приступить к восстановлению поврежденных домов. На эти работы часть средств выделят из городского бюджета, а часть средств - правительство.

Новини нерухомості

В Украине предлагают строить 8-квартирные дома для переселенцев

Как сообщил директор научно-технического центра Иван Перегинец, Академия строительства Украины предложила проект быстрого строительства жилья для переселенцев в формате специальных 8-квартирных домов.

Новини нерухомості

В Украине строительство возобновили в каждом втором ЖК

По информации специалистов недвижимости, наиболее активно работают застройщики в Черкасской области - 92% ЖК

Новини нерухомості